Iets minder mankementen, meldt TÜV-Report 2012

Het percentage personenauto’s met mankementen bij de TÜV-keuring is afgelopen jaar iets gedaald.

De Duitse kwaliteitsbewaker analyseerde 7,8 miljoen keuringen uit de periode juli 2010 t/m juni 2011. Zoals gewoonlijk traden ook nu weer de meeste problemen op bij de verlichting. Verder kampten vooral de oudere auto’s met problemen op het gebied van de voor- en achteras, remmen, besturing en uitlaat.

54 procent van de voertuigen bleek geheel vrij van problemen. Dat is twee procent meer dan in 2009-2010. Het dinsdag gepresenteerde TÜV-Report 2012 leert verder dat bij onze oosterburen iedere vijfde auto (even veel als in 2009-2010) werd afgekeurd. Het percentage voertuigen met ‘lichte mankementen’ zakte van 28,2 naar 26,3 procent.

Bij de modellen in de leeftijdscategorie drie jaar gaat het goud wederom naar de Toyota Prius, gevolgd door de Mazda 2. De beste Duitse auto’s staan op plaats vier: Porsche Boxster en Golf Plus. De drager van de rode lantaarn is de Dacia Logan.

Bij de vijfjarigen presteert de VW Phaeton het beste en de Renault Espace het slechtste. Topper bij de zeven, negen- en elfjarige personenauto’s is de Porsche 911. Hekkensluiter bij de elfjarigen zijn de Seat Alhambra en Ford Ka.

Bij de auto’s van vijf jaar oud zakte 10,3 procent voor het kwaliteitsexamen (vorige keer 10,4 procent). Hoe ouder de voertuigen worden, des te meer ze haperen: 17,5 procent bij de zevenjarigen (vorig jaar 16,7), negenjarigen 22,2 procent (vorig jaar  21,4) en 26,8 procent bij de elfjarigen (26 procent).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Iets minder mankementen, meldt TÜV-Report 2012 - Automobielmanagement.nl

Iets minder mankementen, meldt TÜV-Report 2012

Het percentage personenauto’s met mankementen bij de TÜV-keuring is afgelopen jaar iets gedaald.

De Duitse kwaliteitsbewaker analyseerde 7,8 miljoen keuringen uit de periode juli 2010 t/m juni 2011. Zoals gewoonlijk traden ook nu weer de meeste problemen op bij de verlichting. Verder kampten vooral de oudere auto’s met problemen op het gebied van de voor- en achteras, remmen, besturing en uitlaat.

54 procent van de voertuigen bleek geheel vrij van problemen. Dat is twee procent meer dan in 2009-2010. Het dinsdag gepresenteerde TÜV-Report 2012 leert verder dat bij onze oosterburen iedere vijfde auto (even veel als in 2009-2010) werd afgekeurd. Het percentage voertuigen met ‘lichte mankementen’ zakte van 28,2 naar 26,3 procent.

Bij de modellen in de leeftijdscategorie drie jaar gaat het goud wederom naar de Toyota Prius, gevolgd door de Mazda 2. De beste Duitse auto’s staan op plaats vier: Porsche Boxster en Golf Plus. De drager van de rode lantaarn is de Dacia Logan.

Bij de vijfjarigen presteert de VW Phaeton het beste en de Renault Espace het slechtste. Topper bij de zeven, negen- en elfjarige personenauto’s is de Porsche 911. Hekkensluiter bij de elfjarigen zijn de Seat Alhambra en Ford Ka.

Bij de auto’s van vijf jaar oud zakte 10,3 procent voor het kwaliteitsexamen (vorige keer 10,4 procent). Hoe ouder de voertuigen worden, des te meer ze haperen: 17,5 procent bij de zevenjarigen (vorig jaar 16,7), negenjarigen 22,2 procent (vorig jaar  21,4) en 26,8 procent bij de elfjarigen (26 procent).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding