Deze band zal worden gemonteerd op de 116i, 118i, 116d en 118d in de maat 195/55 R16V. De 120d zal met de Ventus Prime worden uitgerust in de maat 205/55 R 16W. Het is voor het eerst dat BMW overgaat tot OEM-montage van Hankook op haar modellen. Volgens Hankook kan deze stap worden gezien als een nieuwe mijlpaal in haar expansie.

De Ventus Prime werd geïntroduceerd in het eerste kwartaal van 2011. "Het nieuw ontwikkelde chassis van de BMW 1-serie vraagt veel van de banden", zegt Stefan Fischer, hoofd van Hankook Tire’s European Technology Centre. "Ze moeten de energie van de auto direct kunnen overbrengen op de weg, maar dan wel met behoud van comfort. Onze nieuwe Ventus Prime geeft het juiste rijcomfort, zonder compromis van veiligheid en milieu."

Hoewel de Ventus Prime serie voornamelijk wordt geproduceerd in Hankook’s fabriek in Hongarije, zullen de banden die worden geleverd aan BMW voor OEM-montage worden geproduceerd in de Hankook bandenfabriek in Geumsan, Zuid Korea.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding