VAvdZ: Winterbanden standaard

VAvdZ vindt dat winterbanden een vast onderdeel moeten zijn van de autoregeling, bijvoorbeeld door deze onderdeel uit te laten maken van het normleasebedrag.

Van alle berijders gaat 25 procent de winter in zonder winterbanden. De grootste reden om geen winterbanden te monteren is dat dit door de werkgever niet gefaciliteerd wordt. Van alle berijders geeft 51 procent aan dat zij tegenwerking ervaren bij hun werkgever als de vraag om winterbanden gesteld wordt. Bijna 21 procent van de berijders die wel winterbanden hebben onder de auto van de zaak, betalen deze uit eigen zak.

De Vereniging Auto van de Zaak (VAvdZ) heeft onder haar leden een onderzoek gehouden. De 521 respondenten reageerden via de site http://www.vavdz.nl/ op verschillende stellingen met betrekking tot het gebruik van winterbanden.

VAvdZ is een groot voorstander van het gebruik van winterbanden. "Winterbanden zijn veel veiliger en de kosten vallen relatief mee. De zomerbanden slijten immers niet als de winterbanden gebruikt worden. Verder is het welzijn en de veiligheid van het personeel veel belangrijker dan een paar euro besparen op winterbanden", aldus voorzitter Martin Huisman

De vereniging vindt dat werkgevers vanuit hun zorgplicht de winterbanden voor hun rekening moeten nemen. Op zijn minst moet het op aangeven van de berijder in een regeling makkelijk gemaakt worden en gestimuleerd worden. Het niet toestaan van winterbanden door werkgevers vindt VAvdZ onverantwoord.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Geldklopperij!!!!!!!

Geplaatst door: Van Arken op
VAvdZ: Winterbanden standaard - Automobielmanagement.nl

VAvdZ: Winterbanden standaard

VAvdZ vindt dat winterbanden een vast onderdeel moeten zijn van de autoregeling, bijvoorbeeld door deze onderdeel uit te laten maken van het normleasebedrag.

Van alle berijders gaat 25 procent de winter in zonder winterbanden. De grootste reden om geen winterbanden te monteren is dat dit door de werkgever niet gefaciliteerd wordt. Van alle berijders geeft 51 procent aan dat zij tegenwerking ervaren bij hun werkgever als de vraag om winterbanden gesteld wordt. Bijna 21 procent van de berijders die wel winterbanden hebben onder de auto van de zaak, betalen deze uit eigen zak.

De Vereniging Auto van de Zaak (VAvdZ) heeft onder haar leden een onderzoek gehouden. De 521 respondenten reageerden via de site http://www.vavdz.nl/ op verschillende stellingen met betrekking tot het gebruik van winterbanden.

VAvdZ is een groot voorstander van het gebruik van winterbanden. "Winterbanden zijn veel veiliger en de kosten vallen relatief mee. De zomerbanden slijten immers niet als de winterbanden gebruikt worden. Verder is het welzijn en de veiligheid van het personeel veel belangrijker dan een paar euro besparen op winterbanden", aldus voorzitter Martin Huisman

De vereniging vindt dat werkgevers vanuit hun zorgplicht de winterbanden voor hun rekening moeten nemen. Op zijn minst moet het op aangeven van de berijder in een regeling makkelijk gemaakt worden en gestimuleerd worden. Het niet toestaan van winterbanden door werkgevers vindt VAvdZ onverantwoord.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Geldklopperij!!!!!!!

Geplaatst door: Van Arken op