Nieuwbouw Elgersma biedt ruimte voor groei

Elgersma BV is sinds kort gevestigd in een nieuw pand in Vianen, naast de A27. De groei van de logistiek is een van de klantvoordelen, vertelt salesmanager Maarten van der Velden in AM’s Oliebollen-bijlage.

Het pand van Elgersma is niet alleen spiksplinternieuw, de verhuizing is ook aangegrepen om de organisatie opnieuw (lees: professioneler) in te richten. Elgersma is de laatste jaren namelijk onstuimig gegroeid, weet Van der Velden. Zo is de afzet de afgelopen vier jaar verdubbeld. En groei is nog altijd het devies. "Op aftermarket-gebied zijn we de benchmark. Dat willen we blijven en daarom zetten we nu volop in op verdere professionalisering."

Waarom Elgersma zo is gegroeid? Van der Velden wijt het succes vooral aan het partnership dat wordt aangegaan met de importeur, de core-klant van Elgersma. Nu hebben veel importeurs hun kennis op het gebied van de aftermarket de laatste jaren afgebouwd; importeurs zijn tegenwoordig lean en mean. En dat gat heeft Elgersma voor hen gedicht. En meer dan dat. "We werken nu voor een tiental importeurs op het gebied van de aftermarket. We hebben dus enorm veel kennis opgebouwd, we kunnen gebruikmaken van veel synergie. We zoeken daarbij de aansluiting bij de importeur, verzorgen het complete logistieke deel richting de dealers, doen aan warehousing, zorgen voor elektronische facturering en zoeken aansluiting op de marketingagenda van de importeur. "Maar weinig partijen die ons dat kunstje kunnen nadoen." Uit de koker van Elgersma komt bijvoorbeeld de veiligheidstas. Het is een presentje voor de consument die net een nieuwe auto heeft gekocht. In de tas zitten veiligheidshesjes, een gevarendriehoek, light sticks. "Het is weer iets anders dan de obligate bos bloemen. De klant zal in ieder geval verrast zijn", aldus Van der Velde.

TomTom

Elgersma is ook automotive distributeur van TomTom. Zo ontwikkelt Elgersma in samenwerking met TomTom diverse klantspecifieke producten  zoals ‘actieve’ houders zodat de portable navigatiesystemen worden geïntegreerd in de auto. Maar Elgersma verzorgt ook de uitlevering van kentekenplaten. In het enorme magazijn ligt ook een hele reeks instructieboekjes waar Elgersma de verspreiding voor verzorgt. Elgersma is zelfs in staat om Service Cards te leveren op naam van de bestuurder van de auto. Kortom, een heel palet aan producten en diensten.

Hoe deze dienstverlening uiteindelijk nog uit te breiden? "Er zijn nog tal van concepten te bedenken. Ook denken we nog te kunnen groeien in aantal importeurs. Maar uiteindelijk hebben we voor ogen dat we de hele keten bedienen van importeur naar consument. Dat is nog toekomstmuziek, maar het is wel een concept waar we aan werken." (BL)

Flexibele aanvoerlijn

Een nieuw pand met alle ruimte voor groei, een nieuwe automatisering, een nieuwe huisstijl en uitbreiding met een aantal professionals: Elgersma is klaar voor 2012 (en verder). Het assortiment van Elgersma mag uniek worden genoemd. Zowel qua omvang als samenstelling. Het bestaat uit meer dan dertigduizend verschillende producten en diensten. Van kantoorartikelen tot werkplaats equipment en van afvalinzameling tot schoonmaak en onderhoud. "Een ander voordeel van de nieuwe locatie is dat logistiek partner Parts Express letterlijk aan de overkant is gevestigd", zegt Van der Velden: "Hierdoor hebben we de mogelijkheid om samen door te groeien.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nieuwbouw Elgersma biedt ruimte voor groei - Automobielmanagement.nl

Nieuwbouw Elgersma biedt ruimte voor groei

Elgersma BV is sinds kort gevestigd in een nieuw pand in Vianen, naast de A27. De groei van de logistiek is een van de klantvoordelen, vertelt salesmanager Maarten van der Velden in AM’s Oliebollen-bijlage.

Het pand van Elgersma is niet alleen spiksplinternieuw, de verhuizing is ook aangegrepen om de organisatie opnieuw (lees: professioneler) in te richten. Elgersma is de laatste jaren namelijk onstuimig gegroeid, weet Van der Velden. Zo is de afzet de afgelopen vier jaar verdubbeld. En groei is nog altijd het devies. "Op aftermarket-gebied zijn we de benchmark. Dat willen we blijven en daarom zetten we nu volop in op verdere professionalisering."

Waarom Elgersma zo is gegroeid? Van der Velden wijt het succes vooral aan het partnership dat wordt aangegaan met de importeur, de core-klant van Elgersma. Nu hebben veel importeurs hun kennis op het gebied van de aftermarket de laatste jaren afgebouwd; importeurs zijn tegenwoordig lean en mean. En dat gat heeft Elgersma voor hen gedicht. En meer dan dat. "We werken nu voor een tiental importeurs op het gebied van de aftermarket. We hebben dus enorm veel kennis opgebouwd, we kunnen gebruikmaken van veel synergie. We zoeken daarbij de aansluiting bij de importeur, verzorgen het complete logistieke deel richting de dealers, doen aan warehousing, zorgen voor elektronische facturering en zoeken aansluiting op de marketingagenda van de importeur. "Maar weinig partijen die ons dat kunstje kunnen nadoen." Uit de koker van Elgersma komt bijvoorbeeld de veiligheidstas. Het is een presentje voor de consument die net een nieuwe auto heeft gekocht. In de tas zitten veiligheidshesjes, een gevarendriehoek, light sticks. "Het is weer iets anders dan de obligate bos bloemen. De klant zal in ieder geval verrast zijn", aldus Van der Velde.

TomTom

Elgersma is ook automotive distributeur van TomTom. Zo ontwikkelt Elgersma in samenwerking met TomTom diverse klantspecifieke producten  zoals ‘actieve’ houders zodat de portable navigatiesystemen worden geïntegreerd in de auto. Maar Elgersma verzorgt ook de uitlevering van kentekenplaten. In het enorme magazijn ligt ook een hele reeks instructieboekjes waar Elgersma de verspreiding voor verzorgt. Elgersma is zelfs in staat om Service Cards te leveren op naam van de bestuurder van de auto. Kortom, een heel palet aan producten en diensten.

Hoe deze dienstverlening uiteindelijk nog uit te breiden? "Er zijn nog tal van concepten te bedenken. Ook denken we nog te kunnen groeien in aantal importeurs. Maar uiteindelijk hebben we voor ogen dat we de hele keten bedienen van importeur naar consument. Dat is nog toekomstmuziek, maar het is wel een concept waar we aan werken." (BL)

Flexibele aanvoerlijn

Een nieuw pand met alle ruimte voor groei, een nieuwe automatisering, een nieuwe huisstijl en uitbreiding met een aantal professionals: Elgersma is klaar voor 2012 (en verder). Het assortiment van Elgersma mag uniek worden genoemd. Zowel qua omvang als samenstelling. Het bestaat uit meer dan dertigduizend verschillende producten en diensten. Van kantoorartikelen tot werkplaats equipment en van afvalinzameling tot schoonmaak en onderhoud. "Een ander voordeel van de nieuwe locatie is dat logistiek partner Parts Express letterlijk aan de overkant is gevestigd", zegt Van der Velden: "Hierdoor hebben we de mogelijkheid om samen door te groeien.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding