Stinissen zal per 1 januari 2012 verantwoordelijk zijn voor het imago en de strategie van Toyo Tires en de positionering van haar producten in Europa. Hij opereert vanuit de Europese hoofdzetel van Toyo Tire in Willich (DE) en Toyo Tire Benelux in Roosendaal (NL). Stinissen gaat zijn Europese marketingjob combineren met zijn huidige functie als Marketing Manager Benelux.

Stinissen studeerde in Antwerpen aan de Lessius Hogeschool en startte zijn carrière bij Bridgestone. In 2006 ging hij aan de slag voor Toyo Tire Benelux, waar hij in de loop der jaren verschillende sales- en marketing managementfuncties bekleedde. De Toyo Tire & Rubber-groep is vertegenwoordigd in meer dan honderd landen en regio’s. De wereldwijde activiteiten van de groep zijn gebaseerd op de drie kerncompetenties: banden, chemicaliën en automaterialen. Toyo Tires is reeds meer dan dertig jaar aanwezig in Europa en in 2005 werd het Europese hoofdkantoor opgericht. Het bandenprogramma omvat producten voor personenwagens (zomer en winter), bestelwagens, 4X4-SUV, vrachtwagens, offroad en autosport.