Daarnaast is er een stijging in oppervlakte van 24 procent ten opzichte van de editie 2010. "Die was ook een zeer goede beurs, gezien de toenmalige economische context", zegt Luc Missante, algemeen directeur Federauto en Secretaris Generaal van AutoTechnica. Alles bij elkaar is momenteel ongeveer 32 duizend vierkante meter verhuurd.

Het deelnemersveld bevat 35 nieuwkomers, maar ook de vaste exposanten keren terug. Iets meer dan 93 procent van de standhouders uit 2010 heeft zijn aanwezigheid voor de komende editie bevestigd. "Wekelijks ontvangen wij nog nieuwe aanmeldingen." In totaal zijn ruim 1400 merken vertegenwoordigd op de beurs.

In 2010 werd AutoTechnica bezocht door 31.500 mensen. Ongeveer twintig procent  waren autodealers, groothandelaars in auto-onderdelen, in garage-uitrusting of in gereedschap. Circa achttien procent van de aanwezigen waren carrosseriebedrijven. Een goede twintig procent was werkzaam in universele garagebedrijven en 9,5 procent werkte in transport- of autocarbedrijven. Nog eens twaalf procent van de bezoekers waren technische specialisten zoals bandenzaken en dieselspecialisten.

Gelijktijdig met AutoTechnica vindt ook de beurs Service Station & Car Wash plaats.. Beide beurzen zijn volgens de organisatie complementair; bezoekers hebben met één ticket toegang tot beide salons.