Bridgestone kleurt banden

Bridgestone heeft een nieuwe printtechnologie ontwikkeld waarmee de wangen van banden kunnen worden voorzien van kleuren en motieven. Naar eigen zeggen een revolutionaire technologie die duidelijk verschilt van andere nu gebruikte systemen voor het aanbrengen van witte letters of witte vlakken. Bridgestone’s banden printtechnologie is gebaseerd op nieuw ontwikkelde inkt.

Volgens Bridgestone zijn voor deze systemen grote hoeveelheden witrubber nodig voor een duurzame witte kleur. Dit kan echter het gewicht van de band vergroten. Om te voorkomen dat de aangebrachte kleur vervaagt of beschadigt is er over de kleur heen een beschermende laag aangebracht.

Met deze technologie kan de automobilist de banden onder zijn auto personifiëren met bijvoorbeeld een aparte kleur of afbeeldingen. De bandenfabrikant blijft verder zoeken naar nieuwe mogelijkheden met deze technologie. De volgende stap zou een applicatie zijn waarmee de klant zelf zijn eigen ontwerp of foto op de banden kan aanbrengen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Bridgestone kleurt banden - Automobielmanagement.nl

Bridgestone kleurt banden

Bridgestone heeft een nieuwe printtechnologie ontwikkeld waarmee de wangen van banden kunnen worden voorzien van kleuren en motieven. Naar eigen zeggen een revolutionaire technologie die duidelijk verschilt van andere nu gebruikte systemen voor het aanbrengen van witte letters of witte vlakken. Bridgestone’s banden printtechnologie is gebaseerd op nieuw ontwikkelde inkt.

Volgens Bridgestone zijn voor deze systemen grote hoeveelheden witrubber nodig voor een duurzame witte kleur. Dit kan echter het gewicht van de band vergroten. Om te voorkomen dat de aangebrachte kleur vervaagt of beschadigt is er over de kleur heen een beschermende laag aangebracht.

Met deze technologie kan de automobilist de banden onder zijn auto personifiëren met bijvoorbeeld een aparte kleur of afbeeldingen. De bandenfabrikant blijft verder zoeken naar nieuwe mogelijkheden met deze technologie. De volgende stap zou een applicatie zijn waarmee de klant zelf zijn eigen ontwerp of foto op de banden kan aanbrengen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding