Gezien ook de introductie van nieuwe systemen vertrouwt het bedrijf erop ook in 2012 goede zaken te gaan doen. "Autogas is ongeveer een euro per liter goedkoper dan benzine. Ook aardgas is veel goedkoper. Dat maakt de aanschaf en inbouw van een autogassysteem in een personen- of vrachtwagen nog een stuk aantrekkelijker", zegt Prins-directeur Bart van Aerle. "En met de nieuwe innovaties zijn veel vooroordelen over het rijden op autogas en aardgas achterhaald."

Het bedrijf richt zich op consumenten, maar ook op autofabrikanten, auto-importeurs en inbouwspecialisten. Via het wereldwijde netwerk levert Prins in 52 landen, waaronder grote OEM-partners zoals Volvo in Zweden, aan koeriersbedrijf UPS en aan andere grote partijen in bijvoorbeeld Thailand. In Nederland beschikt de Eindhovense onderneming over een netwerk van inbouwspecialisten en werkt ze samen met onder meer Pon’s Automobielhandel (importeur van Audi, Volkswagen, Seat en Skoda).

Een van de nieuwe ontwikkelingen bij Prins Autogassystemen is dat auto’s honderd procent op gas kunnen rijden (inclusief starten van de motor op gas) met het zogenaamde Direct LiquiMax-systeem voor auto’s met directe brandstofinspuiting. Verder heeft het bedrijf systemen ontwikkeld voor aardgas en biogas.