De fabriek werd in gebruik genomen in april 2010 met aanvankelijk een productie van 250 banden per dag, nu worden er vierduizend banden per dag geproduceerd. De truck- en busbanden hebben een aandeel van negentien procent van het totale aantal banden voor commercial voertuigen bij Apollo. De snelle groei van de capaciteit volgt de snelle groei van Indiase voertuigproducenten, aldus Satish Sharma, chief operations India bij Apollo Tyres. "We zijn van plan het productieproces nog verder op te voeren en hopen in de komende tien maanden onze volgende mijlpaal van een miljoen te bereiken."

De fabriek in Chennai levert banden aan OEM-klanten, zoals Tata Motors, Ashok Leyland and Eicher. Naast de truck-en busbanden heeft de fabriek reeds drie miljoen personenautobanden geproduceerd. Op dit moment bedraagt de productie in de Chennai-fabriek 75 duizend personenautobanden. Volgens Apollo heeft de fabriek de potentie om snel de grootste bandenfabriek van India te worden.