Aanstaande vrijdag zou de Jules Verne aanmeren in de stad Groningen, maar in plaats daarvan gebeurt dat in Zwolle. De oorspronkelijke beursdag in Leeuwarden (maandag 13 februari) wordt een dag opgeschoven (dinsdag 14 februari) en zal eveneens plaatsvinden in Zwolle. Door vanuit de twee noordelijke provincies bussen voor de bezoekers in te zetten, wil Brezan beide dagen in Zwolle toch een zo regionaal mogelijk karakter geven. Het slot van BreVak 2012 blijft ongewijzigd: woensdag 15 februari in Zwolle, daags erna in Deventer.

"Je moet realistisch zijn en vooruit kijken", zegt Brezan-partsmanager Bernard van Walsem. "Zo je al met de boot in Groningen arriveert, dan is het zeer de vraag of je varend terugkomt. Alles in Friesland staat in het teken van de Elfstedentocht. Overal worden voorbereidingen getroffen, inclusief het stilleggen van vaarwegen. Bovendien staat het hoofd van de mensen meer naar schaatsen."

Met de aangepaste data en locaties verwacht Brezan in te spelen op beide opties voor een mogelijke Elfstedentocht (komende zondag of maandag). "We gaan op een creatieve manier met de situatie om. We komen met toepasselijke kreten over het schaatsen en met speciale prijzen die klanten kunnen winnen indien ze naar de BreVak komen. Positief is dat de handel aan boord tot nu toe prima loopt. Uiteraard met de winterproducten, maar ook met de duurdere kapitaalgoederen. Denk aan diagnoseapparatuur, aircoservicemachines en gereedschapskarren. Er wordt aardig geïnvesteerd."