De anderhalve week geleden ingetreden koudeperiode doet menige accu-op-leeftijd de das om, resulterend in een aanhoudend grote vraag naar nieuwe. Bij Hefra trekt commercieel directeur Bob Verschoor de vergelijking met de winter van 1996/1997, toen de laatste Elfstedentocht plaatsvond. "Op onze filialen is zaterdag (4 februari, red.) en de doordeweekse avonden doorgewerkt om alle bestellingen voor de volgende dag klaar te zetten. We moeten echt alle zeilen bijzetten."

Ook bij USN-Centuri moeten ze aan de bak waar het accu’s betreft, meldt salesmanager Richard van Schie. De grossier voert het huismerk Coldax. "Gelukkig krijgen we van de week nieuwe voorraad, want ze zijn niet aan te slepen." Franchiseondernemers van Brezan halen extra accu’s en winterproducten op bij het centrale magazijn in Ede. "Koning Winter is onze handel gunstig gezind", aldus franchiser Eddie Voorthuijsen van Brezan Den Bosch. Naast het reguliere transport zette Brezan dagelijks extra bussen in om winterproducten op zijn verkooppunten te krijgen.

Peter Cense, algemeen directeur Exide Benelux, had vrijdag 3 februari al zijn omzet van de hele maand binnen. "En zeer waarschijnlijk morgen (9 februari, red.) al de omzet van maart. Dit heb ik nog nooit meegemaakt in onze business. Waanzinnig."   

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding