Vijftien ontslagen hoofdkantoor Brezan in Ede

In het kader van een “hygiënecheck” gaat Brezan op het hoofdkantoor in Ede vijftien banen schrappen. Ook de pbm-bus (persoonlijke beschermingsmiddelen) komt tot stilstand.

Bij de centrale organisatie werken circa honderdvijftig mensen, zodat de aanstaande sanering neerkomt op een reductie van tien procent. De banen die verdwijnen zitten op de afdelingen Automatisering, Administratie, Helpdesk, P&O en Marketing.

De maatregel betekent geenszins dat Brezan in financiële moeilijkheden zou verkeren, bezweert interim-directeur Henri Hendrickx. Evenmin luidt ze een grotere ontslaggolf in. "Met alles respect voor degenen die het aangaat: in feite is dit de gewoonste zaak van de wereld. Ik noemt het een hygiënecheck. Ieder bedrijf moet normaal gesproken eens in het jaar kritisch naar zijn kosten kijken. Op het hoofdkantoor zijn die te hoog. Er is sprake van overcapaciteit, daarnaast kan de efficiency beter." Dat de ontslagen een week na het vertrek van algemeen directeur Peter-Jan Stormmesand bekend worden, berust volgens Hendrickx op toeval. "Ik ben nu vier maanden actief bij Brezan. Een maatregel als deze had ieder moment genomen kunnen worden." Bij de filialen blijft alles bij hetzelfde.

Met Brezan gaat het prima, zegt de interim-directeur. "De omzetontwikkeling is positief, het resultaat gezond." In de tweede helft van dit jaar verwacht Hendrickx twee nieuwe filialen te openen. Verder werkt de grossier aan verbetering van zijn assortiment en aan de beschikbaarheid. Op de regiodepots in Zwolle, Rotterdam en Eindhoven komt naast de meer courante voorraad ook zogeheten G-stock (slowmovers) te liggen. Die maatregel moet de aflevertijd bekorten.     

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Vijftien ontslagen hoofdkantoor Brezan in Ede - Automobielmanagement.nl

Vijftien ontslagen hoofdkantoor Brezan in Ede

In het kader van een “hygiënecheck” gaat Brezan op het hoofdkantoor in Ede vijftien banen schrappen. Ook de pbm-bus (persoonlijke beschermingsmiddelen) komt tot stilstand.

Bij de centrale organisatie werken circa honderdvijftig mensen, zodat de aanstaande sanering neerkomt op een reductie van tien procent. De banen die verdwijnen zitten op de afdelingen Automatisering, Administratie, Helpdesk, P&O en Marketing.

De maatregel betekent geenszins dat Brezan in financiële moeilijkheden zou verkeren, bezweert interim-directeur Henri Hendrickx. Evenmin luidt ze een grotere ontslaggolf in. "Met alles respect voor degenen die het aangaat: in feite is dit de gewoonste zaak van de wereld. Ik noemt het een hygiënecheck. Ieder bedrijf moet normaal gesproken eens in het jaar kritisch naar zijn kosten kijken. Op het hoofdkantoor zijn die te hoog. Er is sprake van overcapaciteit, daarnaast kan de efficiency beter." Dat de ontslagen een week na het vertrek van algemeen directeur Peter-Jan Stormmesand bekend worden, berust volgens Hendrickx op toeval. "Ik ben nu vier maanden actief bij Brezan. Een maatregel als deze had ieder moment genomen kunnen worden." Bij de filialen blijft alles bij hetzelfde.

Met Brezan gaat het prima, zegt de interim-directeur. "De omzetontwikkeling is positief, het resultaat gezond." In de tweede helft van dit jaar verwacht Hendrickx twee nieuwe filialen te openen. Verder werkt de grossier aan verbetering van zijn assortiment en aan de beschikbaarheid. Op de regiodepots in Zwolle, Rotterdam en Eindhoven komt naast de meer courante voorraad ook zogeheten G-stock (slowmovers) te liggen. Die maatregel moet de aflevertijd bekorten.     

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding