Goodyear schrijft recordwinst

Goodyear Tire & Rubber meldt voor geheel 2011 een hogere omzet en winst te hebben behaald dan een jaar eerder. “Een record”, aldus ceo Richard J. Kramer. De winst over 2011 bedroeg 627 miljoen dollar; een jaar eerder was het 319 miljoen dollar.

In het vierde kwartaal bedroeg de winst 16,9 miljoen dollar, vergeleken bij de 17,7 miljoen een jaar eerder. De omzet over geheel 2011 bedroeg bijna 22,8 miljard dollar; in het vierde kwartaal van 2011 bedroeg deze 5.7 miljard dollar, twaalf procent meer dan in dezelfde periode 2010. Er werden 43,2 miljoen banden verkocht, vijf procent minder dan een jaar geleden. Volgens Goodyear was dat een weerspiegeling van de krimp in de after-market, de moeilijkheden op de Zuid-Amerikaanse bandenmarkt en de overstromingen in Thailand. In het vierde kwartaal bedroeg de winst 196 miljoen dollar, 28 miljoen minder dan in 2010. Reden hiervoor waren de hogere kosten voor grondstoffen, aldus Goodyear.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Goodyear schrijft recordwinst - Automobielmanagement.nl

Goodyear schrijft recordwinst

Goodyear Tire & Rubber meldt voor geheel 2011 een hogere omzet en winst te hebben behaald dan een jaar eerder. “Een record”, aldus ceo Richard J. Kramer. De winst over 2011 bedroeg 627 miljoen dollar; een jaar eerder was het 319 miljoen dollar.

In het vierde kwartaal bedroeg de winst 16,9 miljoen dollar, vergeleken bij de 17,7 miljoen een jaar eerder. De omzet over geheel 2011 bedroeg bijna 22,8 miljard dollar; in het vierde kwartaal van 2011 bedroeg deze 5.7 miljard dollar, twaalf procent meer dan in dezelfde periode 2010. Er werden 43,2 miljoen banden verkocht, vijf procent minder dan een jaar geleden. Volgens Goodyear was dat een weerspiegeling van de krimp in de after-market, de moeilijkheden op de Zuid-Amerikaanse bandenmarkt en de overstromingen in Thailand. In het vierde kwartaal bedroeg de winst 196 miljoen dollar, 28 miljoen minder dan in 2010. Reden hiervoor waren de hogere kosten voor grondstoffen, aldus Goodyear.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding