De integratie van Bosch ESI[tronic] en mijngrossier.nl verloopt via autotype en is tweeledig. Vanuit de diagnosezijde is de koppeling tussen Bosch ESI[tronic] en mijngrossier.nl simpel, meent directeur Johan van der Hoeven van Van Heck. "Een monteur die beschikt over een multifunctionele KTS-tester van Bosch kan het ESI[tronic]-programma openen, de diagnose bepalen en alle benodigde onderdelen voor een klus selecteren. Zodra de onderdelen selectie afgerond is, worden deze doorgezonden naar mijngrossier.nl.  Het voordeel is dat de gebruiker op deze wijze eenvoudig originele Bosch-onderdelen via zijn eigen automaterialengrossier kan bestellen." Daarnaast biedt mijngrossier.nl aanvullend technische informatie via AutoTools, zoals afstelgegevens, distributieschema’s en checklijsten.

Ook vanuit mijngrossier.nl heeft de koppeling een toegevoegde waarde. Na het intoetsen van het kenteken wordt de ESI[tronic]-button direct zichtbaar. Binnen mijngrossier.nl kan de monteur een eerste controle uitvoeren, bijvoorbeeld door de recalls en modificaties van de betreffende auto te raadplegen via AutoTools. Via de ESI[tronic]-button wordt het Bosch-programma geopend en is het systeem gereed voor het geselecteerde autotype. Om alsnog onderdelen te bestellen, volstaat een muisklik die de items exporteert naar mijngrossier.nl.

Bosch ESI[tronic] is een belangrijk informatiesysteem voor de werkplaats die met de koppeling aan mijngrossier.nl nu ook de informatie van de technische databanken van HBase, AutoTools en AMT Reparatiewijzer ontsluit tot op de werkvloer. "De monteur krijgt op deze manier alle informatie binnen handbereik en kan efficiënter te werk gaan na het stellen van de juiste diagnose", aldus Johan van der Hoeven. Thierry Leblanc, algemeen directeur aftermarket van Bosch: "Het is weer een stap vooruit voor het autobedrijf op technisch vlak, een ondersteuning die we graag mogelijk maken."