Goodyear Dunlop Tires Europe heeft een contract ondertekend met GE Equipment Services Europe en sluit daarmee één van de grootste bandendeals in Europa. Het driejarige contract omvat de levering van banden inclusief de bijhorende dienstverlening voor de pan-Europese vloot van GE-dochter TIP Trailer Services met zeventigduizend voertuigen.

Goodyear Dunlop haalde in 2006 het eerste bandencontract voor TIP Trailer Services binnen. De relatie tussen de twee bedrijven leidt nu tot een vernieuwing van het contract. Het contract omvat behalve de levering van banden voor de vloot van TIP ook de bijhorende dienstverlening. En daarin speelt het online bandenbeheerprogramma Goodyear FleetOnlineSolutions (FOS) een sleutelrol. Zowel Goodyear, de klant als het servicenetwerk van beide bedrijven heeft toegang tot dit systeem.

Met bijna zeventigduizend voertuigen op de weg is TIP Trailer Services marktleider in de verhuur en leasing van trailers. Het bedrijf beschikt bovendien over één van de grootste en meest gevarieerde trailer-, tanker-, truck- en intermodale fleets in Europa. Klanten kunnen bij TIP Trailer Services terecht voor zowel huur op korte termijn als leasing op lange termijn van de meest uiteenlopende soorten uitrusting. Daarnaast biedt het bedrijf ook diensten zoals onderhoud, banden, hulp bij pech onderweg en reparaties. Maar ook intelligente fleetbeheeroplossingen, zoals het traceren van assets en bandendrukcontrolesystemen, behoren tot het dienstenaanbod.

De meeste voertuigen worden voor zowel internationaal als regionaal transport uitgerust met Goodyear- en Dunlop-banden. "We zijn enorm blij dat TIP Trailer Services opnieuw voor Goodyear Dunlop heeft gekozen," zegt Boris Stevanovic (marketing director Truck Tires van Goodyear Dunlop EMEA). "Dit contract combineert al onze diensten – waaronder FleetOnlineSolutions – met brandstofbesparende Goodyear-banden en NextTread-coverbanden over heel Europa."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding