Sator vindt Quinton Hazell een goede aanvulling op zijn A-merkassortiment. "Het is in Nederland duidelijk gepositioneerd met een trouwe vaste klantenkring." Bestaande Klanten kunnen in Nieuwegein via de hen bekende kanalen blijven bestellen en zullen ondersteund blijven worden door de diverse depots in het land.  Behalve in Tecdoc zullen de Quinton Hazell-producten worden opgenomen in de Hbase en Partsbase. Aangesloten garages kunnen ze daarmee onder meer via het bestelplatform Mijngrossier direct bij hun grossier bestellen.

Martijn van der Eijk (CEO Sator) noemt Quinton Hazell "een hele mooie aanvulling op ons assortiment als aantrekkelijk geprijsd private label, naast de sterke A-merken die wij leveren. Daarbij past de overname in de schaalvergroting die we nastreven om klanten het breedste assortiment in de markt en de hoogste service en efficiëntie in de keten te kunnen bieden." Sator-manager Jan van Doorn is aangesteld als nieuwe general manager van de Quinton Hazell-activiteiten en zal de dagelijkse leiding op zich nemen.

Quinton Hazell is in 1946 opgericht en maakt sinds 2010 deel uit van de Klarius Groep. Klarius produceert emissieproducten, waterpompen, schokbrekers en starters/dynamo’s. Daarnaast biedt de groep een breed assortiment Quinton Hazell-producten aan via eigen distributieorganisaties in Europa. Tot Sator behoren de werkmaatschappijen Van Heck, Havam, Nipparts, Harrems Tools en Van Heck Interpieces.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding