Valvoline speelt in op de behoefte van de markt aan duurzame ontwikkelingen en een bijdrage aan een beter milieu.

NextGen is het resultaat van jarenlang onderzoek, technologie en innovatie van de wetenschappers van Valvoline. Het hergebruik van olie kost namelijk veel minder energie dan het bewerken van ruwe olie en vermindert hiermee het risico op verontreiniging van bodem en water.

De meeste oliën zijn gemaakt van 85 procent basisolie en vijftien procent additieven. Bij gebruik breken de eigenlijke oliemolecules niet af; het zijn de additieven die slijten. Gewoonlijk eindigt de levenscyclus van een motorolie op het moment dat het uit de motor wordt getapt. Voor NextGen is dit moment echter niet het einde, maar volgens het persbericht een nieuw begin. De basisolie wordt gereinigd en opnieuw geraffineerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding