Steeds meer autoproducenten bieden vanwege het lage verbruik en de verminderde CO2-uitstoot hun modellen ook in een CVT-versie aan – de laatste tien jaar wereldwijd in ongeveer driehonderd  modellen.

Dit jaar zal Bosch 4,5 miljoen duwbanden produceren, een verdubbeling vergeleken met vijf jaar geleden. Om aan de stijgende vraag te voldoen, investeert Bosch Transmission Technology B.V. in een nieuwe, bijkomende productiehal die in 2013 operationeel moet zijn. In 2012 zal de jaarlijkse productie van CVT-systemen (duwbanden en kettingen) wereldwijd zeven miljoen stuks bedragen. Verwacht wordt dat dit aantal tegen 2015 stijgt tot 12,5 miljoen en in 2019 tot 14 miljoen. De groei wordt voornamelijk aangewakkerd door een sterke vraag in Azië en de Verenigde Staten.

Bij Bosch Transmission Technology B.V. in Tilburg zijn zo’n negenhonderd vaste medewerkers in dienst. Het bedrijf heeft zowel een productie-eenheid als een 130 man sterke engineeringafdeling.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding