De importeur gaat verder met Jurid en richt daarvoor een nieuwe onderneming op: EPS Automotive.

Jurid is een van ’s werelds grootste OE-leveranciers van remdelen aan zowel de automotive als transportsector. Het onder Honeywell vallende merk is eerstemontageleverancier voor onder meer Audi, BMW, Citroen, Opel, Peugeot, Renault, Volkswagen, Mercedes en Ford.

EPS was gedwongen in actie te komen nadat Pagid’s moederbedrijf (TMD Friction Group) deze zomer had aangegeven dat het per 2013 de distributie voortaan in heel Europa laat verzorgen door Hella. Op 15 oktober start EPS Automotive niet alleen met Jurid maar ook met een nieuwe bedrijfsnaam, nieuw logo en nieuwe website. Daags erna begint Autoprof Hardenberg (16, 17 en 18 oktober), waar EPS zijn nieuwe aanwinst toont aan de Nederlandse after market.

Meer hierover in de beursbijlage van AM, die vrijdag verschijnt.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding