Daardoor gaan deze Zuid-Europese bedrijven fungeren als volledige dochterondernemingen; de lokale werkgelegenheid is gegarandeerd.

De acquisities in Spanje en Italië zijn volgens Saab Automobile Parts "een logische stap" in haar strategie om wereldwijd onderdelen en after sales-services veilig te stellen. CEO Lennart Stahl: "Wij verzorgen de verkoop en distributie van reserveonderdelen in meer dan zestig markten. Het is heel goed mogelijk dat we onze internationale activiteiten verder zullen uitbreiden door middel van extra vestigingen." Eerder dit jaar begonnen al dochterondernemingen in het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika. Ook kwam er een nieuw sales- en marketingkantoor in het Zweedse Trollhättan.

In de Benelux worden de onderdelenvoorziening, garantieafhandeling en technische ondersteuning gegarandeerd door Beherman European. Tot het faillissement van Saab Automobile AB was zij ook verantwoordelijk voor de BNL-import van Saab. Beherman is altijd onderdelen blijven leveren aan het Saab-netwerk, dat in de Benelux bestaat uit meer dan vijftig erkend reparateurs. Verder heeft Beherman met zijn netwerkpartners een alternatief garantieplan ontwikkeld voor Saabs die de afgelopen twee jaar nieuw zijn verkocht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding