Hij wordt opgevolgd door Joost Pluim. Freek Staal is de oprichter van Apex International (ontwerp en productie van verlagingsveren) en oud-eigenaar van Interparts Industries (onderdelen voor aandrijving). Naast het feit dat hij Apex internationaal op de kaart heeft gezet, zijn ook de merken Pewag (sneeuwkettingen) en Sparco (raceaccessoires) groot gemaakt door hem in Nederland.

Staal wordt per 1 november 65 jaar en vindt het, naar eigen zeggen, tijd om fris bloed te laten stromen door het bedrijf. Daags erna begint zijn pensioen en neem Joost Pluim (55) zijn taken over. Pluim trad eind 1998 in dienst bij de onderneming, was daar belast met product en operationeel management en wordt nu algemeen directeur. Bij Interparts/Apex in Hillegom werken ongeveer 25 mensen. Het grootste deel van de productie is bestemd voor internationale klanten, veelal onder private label.