"Ons motto is ‘geen compromissen’. Dit geldt zowel voor de esthetiek als de techniek", zegt CEO Andreas Schwarz van Gemballa. Hij zocht voor zijn veeleisende klantenkring een winterband die optimaal presteert op sneeuw, ijs en een droge ondergrond. Bovendien moest hij geschikt zijn voor snelheden tot driehonderd km/u.

Zijn zoektocht eindigde bij Vredestein. Na uitgebreide tests, uitgevoerd door Schwarz zelf, keurde hij de Wintrac Nextreme SUV goed voor de krachtigste suv’s van Gemballa: de Aero 1, 2 en Tornado, gebaseerd op de Porsche Cayenne 958. Onder de Tornado moeten de Vredesteins ’s winters bestand zijn tegen een vermogen van 721 pk. De Wintrac Nextreme SUV heeft een vloeiend, waaiervormig profiel, dat raakvlakken heeft met de Vredestein Ultrac Sessanta. Deze door Giugiaro ontworpen zomerband heeft Vredestein internationaal gezien op de kaart gezet. De Wintrac Nextreme SUV is verkrijgbaar in de maten 275/40 R 20 106 Y XL, 295/40 R 20 110 Y XL, 295/35 R 21 107 Y XL en 295/30 R 22 103 Y XL

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding