Vanaf 2014 heeft het initiatief daardoor geen inkoopfunctie meer en is er niet langer sprake van gezamenlijke inkoop.

Het is een wijziging die volgens aandeelhouders Achmea en Athlon Car Lease past bij de hedendaagse ontwikkelingen en de visie van beide partijen. Achmea is in de nieuwe situatie een van de gebruikers van het bestelplatform. Volgend jaar geldt als een overgangsjaar om de nieuwe visie verder vorm te geven.

Partsplan is opgericht als inkoopcombinatie van Achmea en Athlon Car Lease. De afgelopen drie jaren veranderde de toegevoegde waarde van de inkoopcombinatie naar die van een online bestelplatform. Het belangrijkste voordeel daarbij is dat de aangesloten schadeherstelbedrijven, ketens en Achmea zelfstandig hun inkoopfunctie kunnen vervullen.

Achmea en Athlon Car Lease zeggen dat partsplan met deze nieuwe koers volledig in dienst komt te staan van de branche. Voor beiden is het van belang dat zij Partsplan neutraal in de markt kunnen positioneren, om zo verdere groei van het online bestelplatform te bewerkstelligen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding