Ook het Ebit (winst vóór rente en belasting) verslechterde, met 37,9 procent (van 28,2 naar 17,5 miljoen euro). Dat komt voornamelijk door hogere vaste kosten. De opbrengst in percentage van de omzet kwam uit op 6,2 procent, beduidend minder dan de 9,5 procent in 2011. Uitgedrukt in geld leverde het derde kwartaal Delticom 4,3 miljoen euro op (min 55 procent ten opzichte van de 9,5 miljoen euro in 2011). Alles bij elkaar waren de eerste negen maanden van 2012 goed voor 11,7 miljoen euro (2011: 19 miljoen euro).

De financiële ontwikkelingen t/m september blijven achter bij de verwachtingen van Delticom. Kon de onderneming vorig jaar nog profiteren van een vroege start van het winterseizoen, ditmaal sleept de handel zich tot nu toe veel moeizamer voort. Hoewel de vraag naar winterbanden in de afzonderlijke Europese landen bevredigend is, denkt Delticom de totale omzet van 2011 niet te gaan evenaren. Op grond van de "uitdagende" marktsituatie heeft het management de winstambitie met zo’n zeven procent neerwaarts bijgesteld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding