Het Nederlandse bedrijf heeft in eigen land dertien medewerkers en over de grens elf agenten en distributeurs. Het virtuele magazijn wordt momenteel gebruikt door ruim 5.600 merkdealers. PareX biedt hen onder meer kostenbesparing en efficiënt voorraadbeheer. De deelnemers zitten in meer dan vijftig landen.

Het idee achter PareX is dat elke merkdealer (incourante) onderdelen in de schappen heeft liggen of op zoek is naar een moeilijk te vinden onderdeel. Vraag en aanbod worden bij elkaar gebracht middels een online systeem, dat kan worden gekoppeld aan de verschillende Dealer Management Systemen. PareX creëert op die manier één groot virtueel magazijn van alle individuele dealervoorraden, met als achterliggende gedachte dat de deelnemers besparen op inkoop en kapitaalbeslag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding