Mede-eigenaar Ari van Essen denkt onder meer aan accu’s, wiellagers en olie. In het eerste kwartaal van 2013 moet veertig procent van het totale Winparts-aanbod aangevuld zijn met "een goed alternatief van ons huismerk."

Met Winprice wil Van Essen inspelen op de uitdrukkelijke vraag naar beter betaalbare onderdelen.  Door de toename van online aanbieders zijn bestaande internetwebsites gedwongen te zoeken naar nog gunstiger alternatieven. "Er is gewoon vraag naar, zowel van consumenten als van garages in opdracht van consumenten." Steeds meer mensen zoeken volgens hem naar een manier om zo goedkoop mogelijk hun, meestal oudere, auto gaande te houden. "Op die groep willen we inspelen. Goedkoper dan dit kan niet. Maar wel met een kwaliteit waar we achter kunnen staan. Dus met E-keur en een gedegen garantie. Winparts is aangesloten bij de Thuiswinkel organisatie, we willen en kunnen dus geen rommel verkopen."

Gemiddeld zal het prijsniveau van Winprice twintig procent liggen onder dat van overige merken bij Winparts. Bij de nu startende uitlatenrange onder het Winprice-label geldt een garantieperiode van drie jaar. De producenten zijn gevestigd in onder meer Polen, Duitsland en Italië. Ook voor de nog komende lijnen van Winprice wil Van Essen uitsluitend met kwalitatief hoogstaande leveranciers in zee gaan.