Volgens de Leusdense auto-importeur maakt HoffmanCarparts.com inbreuk op de intellectuele eigendomsrechten van de vier automerken. Ook zou de site ten onrechte de suggestie wekken deel uit te maken van Pon, daarmee "profiterend van de goede reputatie van ons netwerk." Daarom eist Pon dat Hoffman de namen en beeldmerken van Volkswagen, Audi, Seat en Skoda blijvend  verwijdert. Zo niet, dan behoudt de importeur zich het recht voor om langs juridische weg (financiële) genoegdoening te eisen.

Eigenaar Paul Hoffman noemt de tegen hem aangevoerde overwegingen "niet steekhoudend noch in overeenstemming met de Nederlandse wet- regelgeving, jurisprudentie en Europees recht. Waar het uiteindelijk bij dit soort zaken om gaat, is of een consument in verwarring raakt. Dat is hier niet het geval." Verder maakt zijn website volgens Hoffman "volkomen duidelijk dat ik op geen enkele manier gelieerd ben aan de importeur en zijn organisatie." Hij noemt het schrijven van Pon "een vrij goedkope poging om de levering van onderdelen buiten de eigen kanalen om te frustreren. Het is de angst om grip verliezen op afgeschermde markten." Levering van onderdelen via internet is echter vrij en kent geen landsgrenzen, stelt Hoffman. Op de brief van Pon en de daarin gestelde termijn gaat hij niet reageren. "Ik ben geen trekpop. De inleidende dagvaarding van Pon zie ik met vertrouwen tegemoet."

De initiatiefnemer van HoffmanCarparts.com  vindt dat de merkimporteur met zijn opstelling bijdraagt aan de onnodige vernietiging van nieuwe onderdelen.  Met zijn in oktober gestarte site wil Hoffman een op duurzaamheid gestoelde oplossing bieden voor wereldwijde overstock aan onderdelen. Alle artikelen op de website zijn volgens Hoffman nieuw , worden geleverd in de originele Volkswagen-/Audi-verpakking en liggen zestig procent onder de bruto adviesprijs van de merkdealer. HoffmanCarparts.com is een dochteronderneming van Hoffman & Hoffman B.V. gevestigd in Amsterdam.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding