Volgens GroupAuto-directeur Freek Blekxtoon bieden de leden van de inkooporganisatie in die nieuwe opzet "de allergrootste keuze" op het gebied van automaterialen in Nederland. Bovendien kan de achterban hierdoor daglevering krijgen: vóór 13.00 uur bestellen = nog dezelfde dag in huis. "Maar de overeenkomst met Doyen betekent niet dat we minder gaan doen via Kühne", verzekerde Blekxtoon tijdens de nieuwjaarsreceptie van GroupAuto.

Doyen-directeur Marcel Streppel kondigde aan dat de onderdelenleverancier eind maart een magazijn gaat openen aan de A28 bij Zwolle (naast het nieuwe Van der Valk). Er verrijst daar een gebouw van twee keer drieduizend vierkante meter vloeroppervlak. Later dit jaar komt er bovendien op een nog te bepalen plek in de provincie Noord-Brabant een vergelijkbare ‘satelliet’, met evenveel capaciteit. Beide magazijnen zullen goed zijn voor twee keer zes nieuwe arbeidsplaatsen.

Doyen Auto heeft volgens Streppel zijn omzet in Nederland in vier jaar tijd weten te verdubbelen. Bij het moederbedrijf in België is die progressie niet onopgemerkt gebleven en een reden om nu een "miljoeneninvestering" te doen in de opslag en distributie in Nederland. De financiële middelen worden overigens niet specifiek vanwege de deal met GroupAuto ter beschikking gesteld maar voor alle Doyen-klanten – niet in de laatste plaats de eigen API-grossiers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding