Zo’n anderhalf jaar geleden besloot GroupAuto een eigen, onafhankelijke webportal te gaan bouwen. Behalve voor het bestellen van onderdelen en leggen van koppelingen met magazijnen moet het ook geschikt zijn voor bijvoorbeeld nieuws en acties. Nu de pilotfase is doorlopen, kan het bestelsysteem binnen afzienbare tijd live gaan.

Blekxtoon ziet zijn geloof in de noodzaak van onafhankelijkheid bevestigd, aangezien Aldoc voor honderd procent in handen is van AutoDistribution Benelux. "Dat een concurrent ons bestelportaal voor onze neus wegkaapt, en wij daardoor indirect aan onze concurrent betalen, vinden wij geen goed idee."

Blektoon blijft overigens wel gebruikmaken van de voertuigonderdelencatalogus Aldoc. Gebruikers van deze data zijn importeurs, grossiers, distributeurs en garages. De distributeurs en grossiers configureren hun catalogus en voorzien hun klanten van Aldoc-producten (eventueel onder eigen label). Brezan bijvoorbeeld heeft zijn PartsCat inhoudelijk gestoeld op data van Aldoc. "Ook wij vinden het niet wenselijk dat AD nu eigenaar is van de Aldoc-architectuur", zegt Roger Vermaat, manager Business Development & Marketing bij Brezan. "Daarom zijn wij aan het kijken naar een andere opzet."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding