"De daarmee samenhangende jaarlijkse omzet heeft inmiddels de miljardengrens duidelijk overschreden", stelt TNS (overigens zonder concretere cijfers te geven).

De bevindingen staan in de ‘AutoTeileOnlineMonitor’ en stoelen op interviews met achthonderd daadwerkelijke online kopers en tweehonderd gesprekken met potentiële online kopers. Het ging uitsluitend om b2c-klandizie. Het overgrote deel (zes miljoen personen) geeft aan op het web te winkelen voor vervangingsonderdelen. Gemeten in volume is het marktaandeel echter het grootst bij banden en velgen. De gemiddelde uitgave per aankoop is hier duidelijk hoger dan bij vervangingsonderdelen en accessoires.

De handel in auto-onderdelen zal zich volgens TNS de komende jaren meer en meer gaan afspelen op het internet. Daarbij gaat het niet gewoon om een extra handelskanaal voor bestaande aanbieders en klanten maar om een volledig nieuwe markt, met nieuwe deelnemers en eisen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding