De nieuwe eigenaar omschrijft zich op zijn website als Europa’s grootste producent en leverancier van auto-onderhoudsproducten. Door de gisteren beklonken overgang van Quinton Hazell, leverancier van onderdelen aan de automotive aftermarket, gaan talloze banen verloren.

Accountantsbureau KPMG heeft de overgang juridisch begeleid. Besloten is onder meer tot sluiting van Quinton Hazell’s distributietak in Hinckley, Leicestershire, wat ruim veertig banen kost. De productielocatie c.q. het distributiecentrum in Cheadle echter blijft overeind. De doorstart zou goed zijn voor 234 geredde banen.  

Volgens de curatoren hebben de "doorlopend uitdagende handelsomstandigheden" in de sector van auto-onderdelen bij Quinton Hazell geleid tot problemen met de cashflow en dagelijkse transacties. Moederbedrijf Klarius (emissieproducten, waterpompen, schokbrekers en starters/dynamo’s) vroeg eind vorige maand om uitstel van betaling en gaat nu verder zonder Quinton Hazell als Klarius Products.

Quinton Hazell bestaat sinds 1946 en kwam in 2010 onder de vleugels van de Klarius Groep. In september 2012 nam Sator Holding de vestiging in Nederland over. Sator-manager Jan van Doorn werd toen aangesteld als nieuwe general manager van de Quinton Hazell-activiteiten. Het merk en zijn producten blijven naar verwachting gewoon leverbaar in ons land.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding