ANWB: zomerbanden beter van kwaliteit

Het kwaliteitsniveau van 15 inch zomerbanden is erg hoog, meldt de ANWB op grond van de samen met haar zusterclubs uitgevoerde zomerbandentest.

Er werden negentien banden getest in twee populaire maten: 185/60R15H en 225/45R17W. Negen banden krijgen het oordeel ‘goed en zeer aan te raden’. "Dat is hoger dan bij testen in eerdere jaren", aldus de ANWB.

Vier banden vertonen lichte tekortkomingen en zijn ‘aan te raden’. Twee banden hebben duidelijke tekortkomingen en krijgen als eindoordeel ‘matig en beperkt aan te raden’. De overige vier geteste banden worden niet aangeraden en zakken door de ondergrens heen. In alle gevallen komt dat door de slechte prestaties op nat wegdek.

Winnaar van de test in deze maat is de vernieuwde Michelin Energy Saver+. Daarna komen – met dezelfde eindscore – de Continental PremiumContact 5 en de nieuwelingen Dunlop Blueresponse en Goodyear EfficientGrip Performance. De nieuwe Vredestein Sportrac 5, de Bridgestone Turanza T001 en de nieuwe Nokian Line volgen daar weer dicht op. De lijst met viersterrenbanden wordt afgesloten door nog twee niet-premiummerken: Fulda (EcoControl HP) en Semperit (Comfort-Life 2).

 ANWB zomerbandentest2013_185-60-r-15h.

 

ANWB: zomerbanden beter van kwaliteit - Automobielmanagement.nl

ANWB: zomerbanden beter van kwaliteit

Het kwaliteitsniveau van 15 inch zomerbanden is erg hoog, meldt de ANWB op grond van de samen met haar zusterclubs uitgevoerde zomerbandentest.

Er werden negentien banden getest in twee populaire maten: 185/60R15H en 225/45R17W. Negen banden krijgen het oordeel ‘goed en zeer aan te raden’. "Dat is hoger dan bij testen in eerdere jaren", aldus de ANWB.

Vier banden vertonen lichte tekortkomingen en zijn ‘aan te raden’. Twee banden hebben duidelijke tekortkomingen en krijgen als eindoordeel ‘matig en beperkt aan te raden’. De overige vier geteste banden worden niet aangeraden en zakken door de ondergrens heen. In alle gevallen komt dat door de slechte prestaties op nat wegdek.

Winnaar van de test in deze maat is de vernieuwde Michelin Energy Saver+. Daarna komen – met dezelfde eindscore – de Continental PremiumContact 5 en de nieuwelingen Dunlop Blueresponse en Goodyear EfficientGrip Performance. De nieuwe Vredestein Sportrac 5, de Bridgestone Turanza T001 en de nieuwe Nokian Line volgen daar weer dicht op. De lijst met viersterrenbanden wordt afgesloten door nog twee niet-premiummerken: Fulda (EcoControl HP) en Semperit (Comfort-Life 2).

 ANWB zomerbandentest2013_185-60-r-15h.