Ruim dertigduizend Amerikanen die in 2011 of 2012 een auto met run-flatbanden hadden gekocht, meldden hun ervaringen. Bijna een derde (31 procent) moest ten minste één lek of geklapt exemplaar laten vervangen. Bij kopers van een auto op gewone banden was dat slechts negentien procent. Verder worden standaardbanden gemiddeld na 36 duizend kilometer vervangen, ruim 9500 kilometer méér dan de levensduur van run-flat.

Run-flatbanden kunnen niet worden gerepareerd en moeten eerder paarsgewijs worden vervangen dan gewone banden. Van de eigenaren van performance sportwagens met run-flatbanden zegt 14 procent hun bandenmerk "zeker" aan te bevelen bij vrienden en familie. Bij gewoon rubber is het dubbele. "Potentieel heeft deze uitkomst een enorme invloed op bandenfabrikanten", stelt J.D. Power in zijn onderzoek.