Meer dan tweehonderd gecertificeerde onderhoudsbedrijven gaan op drie niveaus beurten uitvoeren: een Basis Beurt (€99), een Jaar Beurt (€199) en Groot Onderhoud (€299). De klant betaalt online (Ideal) en ontvangt de bon digitaal (PDF). Elke bon heeft een uniek nummer. De consument kan direct online een afspraak maken.

Www.autoonderhoudsbon.nl bevat ook allerlei informatie over onderhoud. Op de site kan de consument per beurt zien wat de garage uitvoert en wat het kost. De vaste prijs is ongeacht het merk, bouwjaar en model personenauto.  Volgens The Alwaysbemobile Company komt deze formule tegemoet aan "het schrijnende wantrouwen van consumenten bij onderhoud." Ook zouden de bonnen het publiek bewuster maken van vrije keuze voor een garage, zonder dat de garantie voor de auto in het geding komt.

De Nationale AutoOnderhoudsbon past volgens The Alwaysbemobile Company in de digitale revolutie, die "de consument alle macht heeft gegeven." Eerder al introduceerde de onderneming de online serviceshops Nationale APK Autobon, de Nationale AircoRefreshbon en de Nationale AutokeuringNLbon. The Alwaysbemobile Company stelt dat haar online omzet dit jaar zal verdrievoudigen.