Belgische onderdelenfabriek van Magna sluit

De Belgische fabriek voor auto-onderdelen Decoma Belpas, dochter van het Canadees-Oostenrijkse Magna International, in Genk gaat sluiten.

Er gaan zo’n vijfhonderd banen verloren, waarvan 170 momenteel worden ingenomen door uitzendkrachten. Het bedrijf wordt de komende tijd langzaam afgebouwd, om eind volgend jaar de poorten helemaal te sluiten.

Decoma Belplas, dat al jaren met verlies draait, maakt bumpers, grills en andere auto-onderdelen. Eén van de grootste afnemers is de Ford-fabriek die op hetzelfde terrein is gevestigd en eveneens in 2014 dicht gaat. Daarnaast levert Decoma Belplas aan de fabrieken van Audi in Vorst, maar die opdracht loopt binnenkort ten einde. Andere klanten zijn onder meer Peugeot en Volvo Trucks, bedrijven die er evenmin rooskleurig voorstaan.

In België is het moederbedrijf Magna International nog bekend vanwege zijn pogingen in 2009 om het toen ook al sluitende Opel Antwerpen over te nemen. Die liepen uiteindelijk op niets uit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Belgische onderdelenfabriek van Magna sluit - Automobielmanagement.nl

Belgische onderdelenfabriek van Magna sluit

De Belgische fabriek voor auto-onderdelen Decoma Belpas, dochter van het Canadees-Oostenrijkse Magna International, in Genk gaat sluiten.

Er gaan zo’n vijfhonderd banen verloren, waarvan 170 momenteel worden ingenomen door uitzendkrachten. Het bedrijf wordt de komende tijd langzaam afgebouwd, om eind volgend jaar de poorten helemaal te sluiten.

Decoma Belplas, dat al jaren met verlies draait, maakt bumpers, grills en andere auto-onderdelen. Eén van de grootste afnemers is de Ford-fabriek die op hetzelfde terrein is gevestigd en eveneens in 2014 dicht gaat. Daarnaast levert Decoma Belplas aan de fabrieken van Audi in Vorst, maar die opdracht loopt binnenkort ten einde. Andere klanten zijn onder meer Peugeot en Volvo Trucks, bedrijven die er evenmin rooskleurig voorstaan.

In België is het moederbedrijf Magna International nog bekend vanwege zijn pogingen in 2009 om het toen ook al sluitende Opel Antwerpen over te nemen. Die liepen uiteindelijk op niets uit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding