Schabos is sinds 2007 werkzaam bij Inalfa, eerst als commissaris en later als President & CEO van de wereldwijd opererende fabrikant van daksystemen voor de auto-industrie. Zijn besluit is deze week bekrachtigd door de Raad van Commissarissen en de aandeelhouder, het Chinese BHAP. p verzoek van de RvC zal Schabos als adviseur zijn bijdrage blijven leveren aan de ontwikkelingen van Inalfa en BHAP.

Eind 2008 vroegen Schabos’ collega-commissarissen of hij tijdelijk de vertrekkende CEO zou kunnen vervangen. "Dat tijdelijke is inmiddels 4,5 jaar geworden, waar ik met veel plezier op terug kijk. Maar nu wordt het tijd om wat meer van de andere dingen in het leven te gaan genieten." Inalfa Roof Systems is de laatste jaren enorm gegroeid. Dit jaar zijn twee nieuwe fabrieken geopend in China en één in Korea. Verder is de fabriek in Slowakije uitgebreid vanwege de groeiende hoeveelheid opdrachten. Later dit jaar worden nog twee nieuwe fabrieken geopend in Polen en in Georgia, USA. De directie verwacht in 2016, op basis van verleende opdrachten, een omzet van 1 miljard euro te kunnen realiseren. Inmiddels behoren zo goed als alle grote autoproducenten tot het klantenbestand van Inalfa, dat onlangs is uitgebreid met het Japanse automerk Honda.

Dr. Frank Löschmann heeft ruim twintig jaar ervaring in de automobielindustrie, waarvan een groot deel in verschillende hoge posities bij de Volkswagen Group wereldwijd. Schabos zal nog tot minimaal 1 september beschikbaar zijn voor een vloeiende overdracht van de verantwoordelijkheden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding