Garagefraude stelende monteurs Hongarije en Bulgarije

Allianz Global Assistance waarschuwt Nederlandse vakantiegangers in Hongarije en Bulgarije voor garagefraude, zoals diefstal van onderdelen tijdens een reparatie.

Het probleem in genoemde landen, waar geen keurmerk à la Bovag bestaat, is volgens Allianz groeiende. Als voorbeeld verhaalt de verzekeraar van een Nederlandse automobilist  van wie tijdens een bandenwissel de drie andere, nog goede exemplaren banden stiekem waren verwisseld voor kale banden. Ook andere onderdelen worden geregeld gestolen terwijl de monteur aan de slag is. Verder blijken garages een op zichzelf klein probleem vaak uit te vergroten tot een zogenaamd ‘noodzakelijke’ grote beurt.

Door het ontbrekende kwaliteitslabel belanden gestrande reizigers bij de eerste de beste garage. Om oplichting te voorkomen, wordt Nederlanders aangeraden als het even kan in de werkplaats bij hun auto te blijven. Ook het maken van foto’s is volgens Allianz aan te raden, om bewijsmateriaal te hebben mocht aangifte nodig blijken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Garagefraude stelende monteurs Hongarije en Bulgarije - Automobielmanagement.nl

Garagefraude stelende monteurs Hongarije en Bulgarije

Allianz Global Assistance waarschuwt Nederlandse vakantiegangers in Hongarije en Bulgarije voor garagefraude, zoals diefstal van onderdelen tijdens een reparatie.

Het probleem in genoemde landen, waar geen keurmerk à la Bovag bestaat, is volgens Allianz groeiende. Als voorbeeld verhaalt de verzekeraar van een Nederlandse automobilist  van wie tijdens een bandenwissel de drie andere, nog goede exemplaren banden stiekem waren verwisseld voor kale banden. Ook andere onderdelen worden geregeld gestolen terwijl de monteur aan de slag is. Verder blijken garages een op zichzelf klein probleem vaak uit te vergroten tot een zogenaamd ‘noodzakelijke’ grote beurt.

Door het ontbrekende kwaliteitslabel belanden gestrande reizigers bij de eerste de beste garage. Om oplichting te voorkomen, wordt Nederlanders aangeraden als het even kan in de werkplaats bij hun auto te blijven. Ook het maken van foto’s is volgens Allianz aan te raden, om bewijsmateriaal te hebben mocht aangifte nodig blijken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding