Berner ziet omzet 2,4 procent groeien

In het boekjaar 2012/13 (april-april) is de Berner-groep er in geslaagd haar omzet met 2,4 procent te verhogen naar 1053 miljoen euro (2012: 1029 miljoen euro).

Gelet op het slechte Europese economische klimaat vindt Christian Berner, zoon van oprichter Albert Berner en sinds oktober 2012 lid van de raad van bestuur van Berner SE, het omzetresultaat "een groot succes."

De Berner-groep bestaat uit de business units Berner, Caramba en BTI, is actief in 25 landen en heeft in Europa ruim negenduizend mensen in dienst. Afgelopen boekjaar steeg de netto-omzet van de Berner business unit naar 712 miljoen euro. Positieve groei in verkoopcijfers was met name te zien bij de Berner-vestigingen in Zwitserland, Oostenrijk en Zuidoost Europa. In Turkije, Roemenië en Baltische Staten was er groei met dubbele cijfers. De sterkste verkoopdaling was te zien in de landen die het meest door de crisis getroffen zijn: Spanje, Portugal en Italië.

De Berner-groep zegt het boekjaar 2013/2014 goed te zijn gestart. In april 2013 was de netto omzet 9,7 procent hoger dan in dezelfde maand het jaar ervoor. Voor de rest van het boekjaar verwacht ze een laag, ééncijferig groeipercentage, gezien de blijvend moeilijke economische situatie in met name Zuid-Europa. "We blijven geloven in een economische ommekeer van de Zuid-Europese markten. Op deze manier is de Berner-groep erbij als de economie zich hier herstelt", concludeert RVB-lid Lothar Aulich. Ook de tijdige investeringen in e-commerce zullen naar verwachting gaan bijdragen aan de verwachte lichte groei.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Berner ziet omzet 2,4 procent groeien - Automobielmanagement.nl

Berner ziet omzet 2,4 procent groeien

In het boekjaar 2012/13 (april-april) is de Berner-groep er in geslaagd haar omzet met 2,4 procent te verhogen naar 1053 miljoen euro (2012: 1029 miljoen euro).

Gelet op het slechte Europese economische klimaat vindt Christian Berner, zoon van oprichter Albert Berner en sinds oktober 2012 lid van de raad van bestuur van Berner SE, het omzetresultaat "een groot succes."

De Berner-groep bestaat uit de business units Berner, Caramba en BTI, is actief in 25 landen en heeft in Europa ruim negenduizend mensen in dienst. Afgelopen boekjaar steeg de netto-omzet van de Berner business unit naar 712 miljoen euro. Positieve groei in verkoopcijfers was met name te zien bij de Berner-vestigingen in Zwitserland, Oostenrijk en Zuidoost Europa. In Turkije, Roemenië en Baltische Staten was er groei met dubbele cijfers. De sterkste verkoopdaling was te zien in de landen die het meest door de crisis getroffen zijn: Spanje, Portugal en Italië.

De Berner-groep zegt het boekjaar 2013/2014 goed te zijn gestart. In april 2013 was de netto omzet 9,7 procent hoger dan in dezelfde maand het jaar ervoor. Voor de rest van het boekjaar verwacht ze een laag, ééncijferig groeipercentage, gezien de blijvend moeilijke economische situatie in met name Zuid-Europa. "We blijven geloven in een economische ommekeer van de Zuid-Europese markten. Op deze manier is de Berner-groep erbij als de economie zich hier herstelt", concludeert RVB-lid Lothar Aulich. Ook de tijdige investeringen in e-commerce zullen naar verwachting gaan bijdragen aan de verwachte lichte groei.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding