De tester analyseert vier elementen: de mate van motorvervuiling, toestand van de motorolie, water en/of koelwater in de motor en brandstof in de motorolie. De gebruiker laat met de peilstok een druppel olie op de test vallen. Na een kwartier is het resultaat zichtbaar en kan de monteur met behulp van de meegeleverde brochure zien in welke staat de geteste motor verkeert. De brochure doet ook aanbevelingen voor eventuele vervolgstappen.

Daarnaast distribueert Nederveen Fluidcheckup, waarmee op vergelijkbare wijze de conditie, slijtage en veroudering van andere vloeistoffen te controleren zijn. Te denken valt onder meer aam de remmen, stuurbekrachtiging, versnellingsbak of hydraulische remmen. Voor beide producten geldt dat ze op een makkelijke manier een inkijkje geven in het inwendige van een aantal onderdelen. "Ik kan me voorstellen dat garagebedrijven zo’n test toevoegen aan het onderhoudsboekje en de NAP."  

Nederveen levert de producten vooralsnog enkel via de website. Hij is echter in gesprek met auto-importeurs en grossiers automaterialen in Nederland. "Ik wil het zo breed mogelijk in de markt zetten." Op de beurs Autoprof Hardenberg (15 t/m 17 oktober) kan de vakman met de producten kennismaken.

Ook is hij bezig een partner/distributeur te vinden voor België/Luxemburg.