Dat stelt de vergelijkwebsite BesteGarage.nl na analyse van de prijzen die autobedrijven hanteren voor hun diensten. Doorslaggevend blijkt niet de laagste prijs maar de beste prijs/kwaliteitverhouding. Ook is er een verband tussen lagere prijzen en lagere klantwaardering.  

De website begon drie maanden geleden de prijzen te registreren en heeft er nu ruim achttienduizend online staan, afkomstig van ruim 1.250 deelnemende autobedrijven. Hoe het staat met de kwaliteit van de werkzaamheden meet BesteGarage.nl af aan de reviews. Gemiddeld heeft ieder autobedrijf voor veertien producten de prijzen opgegeven. Het doorsneebedrag voor een APK benzine bij bedrijven op de vergelijkingswebsite is € 28,52 en € 42,88. voor een AKP diesel Een bandenwissel kost € 70,19, een zomer-/wintercheck € 16,45, een kleine beurt vanaf € 89,10 en een grote beurt vanaf € 188,25.

BesteGarage.nl verzamelt de prijzen van ruim veertig producten, verdeeld over Onderhoud en reparatie, Banden en velgen, Schadeherstel en Glasherstel. Maandelijks zoeken ruim vijftigduizend Nederlanders op het platform een autobedrijf. Ze krijgen naast het cijfer van de aanbiedende garage ook de prijs getoond. Autobedrijven kunnen zich op BesteGarage.nl gratis registreren en hun profiel zelf beheren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding