Dat is 27.7 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar (1.02 miljard dollar). Netto hield het concern in Q3 73 miljoen dollar over aan zijn inspanningen, bijna 36 procent meer dan de 54 miljoen in 2012. Behalve aan autonome groei van producten en diensten in de VS (6,2 procent) en Europa (32,9 procent) zijn de gunstige cijfers ook te danken aan slagen die zijn gemaakt op het gebied van efficiency, stelt LKQ-CEO Robert Wagman.

Ook over de eerste negen maanden van dit jaar zien de cijfers er rooskleurig uit. De 3.75 miljard dollar in die periode is 22,6 procent beter dan de 3.06 miljard over januari t/m september 2012. Het netto inkomen van LKQ t/m september bedroeg 234 miljoen dollar, ruim boven de 199 miljoen dollar in dezelfde periode in 2012.

LKQ Corporation levert schadedelen, gereviseerde motoren en versnellingsbakken, alles gerelateerd aan auto’s en andere voertuigen. De onderneming is actief vanaf meer dan vijfhonderd locaties.