Diefstal katalysatoren in UK verdubbeld, meldt BBC

Uit onderzoek door de BBC blijkt dat in het Verenigd Koninkrijk de diefstal van katalysatoren de afgelopen drie jaar is verdubbeld. De stijgende metaalprijzen zijn de aanleiding.

Vooral bedrijfswagens en 4×4-voertuigen zijn het slachtoffer, vanwege de grotere bodemspeling en daardoor betere ‘werkruimte’. Tussen 2010 en medio 2013 hebben eigenaren van dit soort auto’s bij politiekorpsen over heel het Verenigd Koninkrijk bijna 25 duizend aangiftes van ‘katdiefstal’ gedaan. De kostbare metalen in het systeem (platinum, rhodium, palladium) zijn verleidelijk in tijden van hoge grondstofprijzen voor metalen.

Naast meer obligate tips (zet de auto in de garage en op goed verlichte plekken) adviseert de politie eigenaren om de kats vast te (laten) lassen. Verder kan parkeren te midden van voertuigen die ‘lager op de poten staan’ het dieven lastiger maken.

Steekt u binnenkort met uw 4×4 of bedrijfswagen Het Kanaal over? Mijd dan gebieden als Bedfordshire, South Yorkshire, Cheshire, Greater Manchester en Leicestershire, want daar is de kans het grootst dat de terugreis noodgedwongen zonder katalysator plaatsvindt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Diefstal katalysatoren in UK verdubbeld, meldt BBC - Automobielmanagement.nl

Diefstal katalysatoren in UK verdubbeld, meldt BBC

Uit onderzoek door de BBC blijkt dat in het Verenigd Koninkrijk de diefstal van katalysatoren de afgelopen drie jaar is verdubbeld. De stijgende metaalprijzen zijn de aanleiding.

Vooral bedrijfswagens en 4×4-voertuigen zijn het slachtoffer, vanwege de grotere bodemspeling en daardoor betere ‘werkruimte’. Tussen 2010 en medio 2013 hebben eigenaren van dit soort auto’s bij politiekorpsen over heel het Verenigd Koninkrijk bijna 25 duizend aangiftes van ‘katdiefstal’ gedaan. De kostbare metalen in het systeem (platinum, rhodium, palladium) zijn verleidelijk in tijden van hoge grondstofprijzen voor metalen.

Naast meer obligate tips (zet de auto in de garage en op goed verlichte plekken) adviseert de politie eigenaren om de kats vast te (laten) lassen. Verder kan parkeren te midden van voertuigen die ‘lager op de poten staan’ het dieven lastiger maken.

Steekt u binnenkort met uw 4×4 of bedrijfswagen Het Kanaal over? Mijd dan gebieden als Bedfordshire, South Yorkshire, Cheshire, Greater Manchester en Leicestershire, want daar is de kans het grootst dat de terugreis noodgedwongen zonder katalysator plaatsvindt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding