Het r&d-team van Apollo Tyres (moederbedrijf van Vredestein) heeft in een exclusieve samenwerking met Porsche een nieuwe variabele frontspoiler ontwikkeld voor de onlangs geïntroduceerde Porsche 911 Turbo en 911 Turbo S. De Air Master by Vredestein is gemaakt van speciaal ontwikkeld rubber (epdm = ethyleen-propyleen-dieen monomeer) dat uiterst flexibel is waardoor het zich aanpast aan de vereiste aerodynamica in alle weersomstandigheden en omgevingstemperaturen. Epdm-rubber is bovendien zeer sterk en elastisch zodat het impactschade van losliggend materiaal op de weg kan weerstaan, zo meldt Vredestein.

Bij lage snelheden is de spoiler opgevouwen onder de bumper waardoor een maximale bodemvrijheid wordt gecreëerd en de auto moeiteloos verkeersdrempels kan nemen. Bij hogere snelheden vouwt de spoiler aan de buitenzijde uit om de luchtstroom rondom de wielen te optimaliseren en het brandstofverbruik te verlagen. In de performance-stand laat de spoiler zich in het geheel zien en zorgt hij voor extra druk op de voorwielen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding