De jury beloonde de Eindhovense onderneming voor autogassystemen voor motoren met directe benzine-injectie, te weten VSI-2.0 DI en Direct LiquiMax-2.0. Ook in 2012 (Direct LiquiMax) en 2013 (VSI-2.0) ontving Prins INPRO awards 

Het VSI-2.0 DI LPG systeem is gebaseerd op Vapour Sequential (direct) Injection technologie. Direct LiquiMax 2.0 LPG is gebaseerd op vloeibare directe injectie van de brandstof in de motor. Beide Bi-Fuel systemen zijn R115 gecertificeerd en verlagen de uitstoot van CO2 tot 15% en het fijnstof tot 98%. Bart van Aerle, CEO van Prins, noemt de awards "een erkenning voor onze R&D inspanningen."

De alternatieve brandstofsystemen werden afgelopen woensdag en donderdag gepresenteerd in verschillende auto’s op de stand van Prins. Het VSI-2.0 DI LPG systeem werd in een Skoda Superb Combi 1.8 liter getoond en het Direct LiquiMax-2.0 LPG systeem in een Kia Pro Cee’d, 1,6 CCTV GDi. Daarnaast waren het VSI-2.0 CNG systeem te zien in een Volvo V60, en het Dieselblend-2.0 LNG systeem te zien in een Iveco Stralis (Euro 5). Klanten besparen volgens Prins op brandstofkosten, terwijl ook de uitstoot van onder meer CO2 en fijnstof sterk vermindert – zonder in te boeten op rijplezier en prestatie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding