Voor de tweede keer aanwezig is Reedijk Banden Import BV (RBI). De importeur/distributeur wil meer merkbekendheid creëren van de bandenmerken Maxxis, Barum en General Tire. Belangstellenden krijgen informatie over de merken, de profielen, beschikbare maten en de (goede) kwaliteit. Maxxis, Barum en General Tire zijn al jaren ruim vertegenwoordigd in winter/zomer/4-seizoenenbanden als totaal assortiment van RBI. Ook voor aankomende zomer heeft RBI weer een compleet aanbod in diverse ranges van onder meer deze merken op vooraad.

Begin maart komt de nieuwe Maxxis S-PRO op de markt. Deze UHP SUV Sportband is ontworpen voor de luxere SUV’s zoals BMW X5 en komt in 7 maten, lopend van 234/65VR17 t/m 255/50WR19.  Daarnaast komt RBI met het nieuwe Maxxis profiel VS-01, een sportband die in de komende maanden beschikbaar zal zijn in alle 24 maten, lopend van 205/55ZR16 t/m 225/35ZR18.

Een andere nieuwkomer is de Barvuris 3HM (high mileage) van Barum. Dit profiel komt er in liefst zeventig maten (175/55TR15 t/m 235/35YR20).  Op veler verzoek is ook de AT2 van General Tire weer opgenomen is het assortiment. Deze 4×4 band is  ontworpen voor on- en off-road, met een agressief en ‘selfcleaning’ profiel dat zorgt voor goede grip, lange levensduur en veel rijplezier.

le Dakar

De stand in Gorinchem zal in het teken staan van Dakar, want Maxxis was in 2014 weer sponsor van het team onder leiding van Tim Coronel. Robert van Pelt won het Kistklassement, Husseini behaalde de derde plaats Quads en Kees Koolen schreef geschiedenis door Dakar te finishen in alle disciplines (motor/auto/quad/truck). Speciaal voor de fans zal de Tim Coronel buggy uit Dakar 2014 te bewonderen zijn op de stand.