De database bevat miljoenen artikelnummers en alle vervangingsonderdelen die in de Benelux worden geleverd. Verder geeft het nieuwe PartsCat de klanten inzicht in de Brezan-voorraden en krijgen garages die met de nieuwe onderdelencatalogus gaan werken drie maanden gratis gebruik van HaynesPro cadeau.

Bijzonder aan de nieuwe onderdelencatalogus is dat deze ook alle andere merken toont die in de Benelux een bepaald vervangingsonderdeel op de markt brengen, inclusief hun leverancier(s). Door deze – volgens Brezan unieke – aanpak is PartsCat new generation de grootste onderdelencatalogus van de Benelux. Door het Temot International lidmaatschap beschikt Brezan niet alleen over inkoopvoordelen maar is ook toegang verkregen tot voertuigdata van hoge kwaliteit. Hierdoor verloopt het zoekpad naar de juiste artikelen voornamelijk op basis van het betreffende OE- artikelnummer. Aan de hand daarvan worden de beschikbare producten in de after-market gekoppeld en zijn zoekresultaten voor het juiste onderdeel veel betrouwbaarder. Bovendien verkrijgt het autobedrijf direct inzicht in het totale aanbod bij de Brezan verkooppunten, de depots en het Centrale Magazijn.

Voor de binnen PartsCat new generation gebruikte technische informatie koos Brezan voor HaynesPro, in de Benelux vooral bekend onder zijn oude naam Vivid. Een garage die met PartsCat new generation werkt, heeft automatisch ook toegang tot de basisversie van HaynesPro. Tegen meerprijs kan hij beschikken over de meest uitgebreide versie van HaynesPro, met OE-data voor onderhoud, reparatie, motormanagement en diagnose.

Meer hierover in de bijlage Brevak van AM, die vrijdag verschijnt.