Delticom: stijgende omzet, dalende winst in 2013

Delticom, de Duitse internetbandenhandel, meldt in 2013 bijna elf procent meer omzet te hebben geboekt. Maar het resultaat halveerde bijna.

Tegenover de 456,4 miljoen euro van 2012 zette Delticom een score van 505,5 miljoen euro. Voor het eerst passeert de onderneming de grens van het half miljard. En dat in "een uiterst spannend" jaar en "een moeilijke markt", zo meldt het bedrijf. Het concernresultaat daarentegen kelderde van 22,2 miljoen in 2012 naar 11,6 miljoen vorig jaar. Slecht nieuws voor de aandeelhouders, want die krijgen slechts 0,50 euro dividend in plaats van de 1,90 in 2012. Het resultaat dat resteert binnen Delticom wordt gebruikt om de bankschulden te reduceren die ontstonden door de acquisitie van concullega Tirendo.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Delticom: stijgende omzet, dalende winst in 2013 - Automobielmanagement.nl

Delticom: stijgende omzet, dalende winst in 2013

Delticom, de Duitse internetbandenhandel, meldt in 2013 bijna elf procent meer omzet te hebben geboekt. Maar het resultaat halveerde bijna.

Tegenover de 456,4 miljoen euro van 2012 zette Delticom een score van 505,5 miljoen euro. Voor het eerst passeert de onderneming de grens van het half miljard. En dat in "een uiterst spannend" jaar en "een moeilijke markt", zo meldt het bedrijf. Het concernresultaat daarentegen kelderde van 22,2 miljoen in 2012 naar 11,6 miljoen vorig jaar. Slecht nieuws voor de aandeelhouders, want die krijgen slechts 0,50 euro dividend in plaats van de 1,90 in 2012. Het resultaat dat resteert binnen Delticom wordt gebruikt om de bankschulden te reduceren die ontstonden door de acquisitie van concullega Tirendo.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding