Dat blijkt uit de meest recente, vandaag gepubliceerde deelnemerslijst. Nieuwkomers op het overzicht zijn onder meer Tom Tom International, Lite-On, MPM International, MPC, Approved Green en Beweko.  

Heel anders staan de zaken ervoor bij de Duitse autofabrikanten. Waren de vorige editie (september 2012) Audi, BMW, Daimler, Skoda en VW nog van de partij met een eigen stand – en niet zo’n kleintje – ditmaal laten ze verstek gaan. De drie merken van het VW-concern voeren aan dat ze de vorige keer op de stand vooral mensen hebben gesproken uit het eigen netwerk. Aangezien dergelijke contacten ook makkelijk te onderhouden zijn via eigen bijeenkomsten, biedt de (prijzige) deelname aan de Automechanika voor hen onvoldoende meerwaarde. Vergelijkbare geluiden laat Daimler horen. BMW laat in een verklaring slechts weten dat bij het afwegen van mogelijkheden is besloten af te zien van ‘Frankfurt’.

De organisatie van de beurs hoopt op betere tijden, die op zijn vroegst zullen aanbreken in 2016, de eerstkomende editie van ‘s werelds grootste vakevenement op het gebied van automotive aftersales. Overigens laten de autofabrikanten niet volledig verstek gaan. In de aan toekomstige mobiliteit gewijde hal 10 fungeren enkele als sponsor.  

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding