Vier groepen van in totaal vijftig douanemedewerkers, het openbaar ministerie, vertalers en vertegenwoordigers van onderdelenfabrikanten gingen de beursvloer op om gericht ‘plagiaatstands’ te bezoeken. Het resultaat van de controles is nog niet bekend. Wel blijken al voor aanvang van de beurs 37 vervalsingen in beslag te zijn genomen. Ook dat gebeurde op aangeven van fabrikanten op wier producten patenten en modelbescherming rusten.

Onder de titel Messe Frankfurt against Copying maakt de organisatie van onder meer de Automechanika sinds enkele jaren werk van plagiaatbestrijding. De noodzaak om de vinger aan de pols te houden blijkt uit de statistieken: in 2010 bezocht de door fabrikanten ingeseinde douane 76 stands, terwijl het er de vorige beurseditie (2012) al zeker 111 waren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding