In Europa worden de Smart-auto’s dit jaar al met TomTom uitgerust. China en de VS volgen in 2015. Het Smart Media infotainmentsysteem wordt uitgerust met navigatiesoftware van TomTom, kaarten en drie jaar Live Traffic verkeersinformatie, in combinatie met Smart’s 7 inch touch screen, stemherkenning en smartphone-aansluiting. Dankzij vijf miljard verkeerssignalen per dag en tweehonderdduizend kaartaanpassingen per maand heeft TomTom een uniek inzicht in hoe verkeersstromen zich ontwikkelen. Deze informatie wordt met automobilisten gedeeld. "We zijn zeer gelukkig met de uitbreiding van onze samenwerking met Daimler," aldus Jan-Maarten de Vries, verantwoordelijk voor Automotive bij TomTom. De TomTom navigatiesystemen zullen als eerste toegepast gaan worden in de  Fortwo en Forfour van Smart.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding